Olet täällä

MyHeritage ja valokuvien muokkaus puhuttaa (edit 14.8.2020)

Suurin osa sukututkijoistakin tuntee sanonnan "Ilmaisia lounaita ei ole." Lisäksi on varoiteltu, että jollakin voi olla "ketunhäntä kainalossa". Tiimille tuli kysymys MyHeritagen viime aikoina koronan varjolla tarjoamasta "tarjouksesta": Näinä haastavina aikoina me täällä MyHeritagessa haluamme osaltamme olla auttamassa sukututkimusyhteisöä pysymään kiireisenä ja pitämään vähän hauskaa. Tästä syystä tarjoamme nyt kaikille käyttäjille kuukauden ajan vapaan ja rajoittamattoman MyHeritage Photo Enhancer ja MyHeritage In Color™ -ominaisuuksien käytön. Normaalisti voisit kohentaa tai värittää vain 10 kuvaa ilman Complete-sopimusta, mutta nyt voit hyödyntää näitä työkaluja niin paljon kuin haluat ja täysin ilmaiseksi!

Kysymys koski sitä, millaiset oikeudet kuvan mukkaaja antaa MyHeritagelle palveluun ladattuihin valokuviin. Nopealla vilkaisulla ei asiasta löytynyt selvää tekstiä. Tarpeen olisi siis kysyä asiasta kuluttajaviranomaisilta, onko asia ilmaistu riittävän selkeästi. Jos joku tietää tarkemmin, voi laittaa viestiä osoitteeseen ingo (at) humogen.net. Joka tapauksessa tekijänoikeuksia ja kuluttajansuojaa tunteva asiantuntijamme I. Virta selvittää asiaa ja kertoo tuloksista myöhemmin julkaistavassa blogissa. Kannattaa olla kuulolla eli silmä tarkkana.

Paljon voisi tekstiä ja esimerkkejä julkaista tuon tyyppisistä palveluista yleensä. Kuvien keinotekoinen värjäily sopii kovin hyvin nykyaikaan, jolloin mikään ei oikein ole enää aitoa ja kaikki on päällystettävä glitterillä. Tästäkin näkökulmasta asiaa tullaan käsittelemään ja aikaisemmissa teksteissä on jo käsiteltykin, kannattaa selailla.

Lisäys 14.8.2020: Juhalle kiitos vinkeistä!

 MyHeritagen käyttöehdoissa se selvästi sanotaan: Lukuun ottamatta DNA-palveluista edellä mainittua, julkaisemalla sisältöä Verkkosivustolla sinä annat meille tekijänpalkkiottoman, maailmanlaajuisen, jatkuvan ja ei-yksinomaisen oikeuden isännöidä verkossa, kopioida, julkaista ja levittää kyseistä sisältöä.

Eli MyHeritage saa tehdä kuvillasi mitä ikinä haluaa missä päin maailmaa tahansa. Tämä voi esimerkiksi tarkoittaa siis myöhemmin julkaistavaa kaikille avointi valokuvatietokantaa tai tietokantaa, josta kiinnostuneet saavat ostaa kuvia.

Valokuvien värittämisessä käytettävä sovellus on DeOldify. MyHeritage on lisensoinut käyttöönsä Jason Anticin ja Dana Kelleyn luoman -tuotteen. Kysymyksessä ei siis ole mitenkään ainutkertainen MyHeritage-sovellus, vaan samaa palvelua tarjoaa moni muukin sivusto.

T.M.